NIEUW bij Tumi Therapeutics : gesprekken bij de seksuoloog

Vanaf januari 2020 vervoegt Michelle Huysmans, klinisch psycholoog en seksuoloog, ons team. Naast consultaties fysiologische diagnostiek, biofeedback en individuele psychotherapie kunnen patiënten dus ook bij haar terecht voor seksuele problemen. Zij zal patiënten begeleiden  in Heusden-Zolder en Bree.

Seksuele problemen kunnen allerlei vormen aannemen. De meest voorkomende seksuele problemen zijn bijvoorbeeld een gebrek aan zin in seks, erectieproblemen (bij mannen) of dyspareunie (pijn bij het vrijen bij vrouwen).

Ook in andere situaties kan het bijvoorbeeld zinvol zijn om een seksuoloog in te schakelen, zoals bijvoorbeeld wanneer (partners van) patiënten moeilijkheden ervaren met seks en/of hun seksuele identiteit bij chronische ziektes (bv. kanker), fertiliteitsproblemen, somatisch onvoldoende verklaarde aandoeningen (bv. fibromyalgie, CVS), of na een ongeval.

Een traject bij de seksuoloog verloopt grotendeels hetzelfde als zoals bij individuele psychotherapie, al komen patiënten – naargelang de aanmeldingsklacht – mogelijks samen met hun partner in therapie om rond het seksuele probleem te werken.  Een traject stoelt zich voornamelijk op de gedragstherapeutische technieken waarbij niet enkel gesproken wordt over het probleem en samen gezocht wordt naar een behandelaanpak, maar ook oefeningen meegegeven worden die patiënten in de thuisomgeving kunnen uitvoeren.

Hebt u naar aanleiding van deze blogpost een vraag over onze aanpak bij seksuele problemen of wenst u graag een afspraak bij de seksuoloog? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op het nummer 011/74 00 84.